Ministrul Agriculturii, despre stuful din Deltă: „Ceaușescu nu spunea degeaba că e aurul verde. Sunt de acord cu el”8Foto1Video© revistapresei.hotnews.ro

Ministrul Agriculturii, despre stuful din Deltă: „Ceaușescu nu spunea degeaba că e aurul verde. Sunt de acord cu el”

, 11 știri, 33 vizualizări

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat, într-un interviu pentru Euronews, cu privire la scandalul afacerilor cu stuf din Deltă că „Nicolae Ceaușescu nu spunea degeaba că e aurul verde al României”, precizând că e de aceeași părere.

"Nu vreau sa exagerez, președintele nostru, Nicolae Ceaușescu, nu spunea degeaba că stuful e aurul verde al României. (...) Nu cred că a spus acest lucru dacă nu era adevărat. Și eu consider că e adevărat și sunt de acord cu el", a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, pentru Euronews, întrebat de ce a fost nevoie să fie declarată pășune zona de stuf din Deltă.

În ceea ce privește legislația cu privire la paludicultură, Florin Barbu a mai susținut pentru sursa citată că aceasta s-a transpus în Parlament, „dar nu ministrul Barbu sau deputatul Barbu a semnat și a aprobat acea lege”, ci „deputații”. „Partea de pajiști, care sunt ca stuf, a fost trecută în pași, e făcută încă din 2013, de guvernarea Ponta”, a adăugat Barbu.