Ministrul Agriculturii: Toată zestrea României gestionată de ADS se află într-un Excel pe care oricine poate să îl modifice2Foto© money.ro

Ministrul Agriculturii: Toată zestrea României gestionată de ADS se află într-un Excel pe care oricine poate să îl modifice

, 4 știri, 29 vizualizări

"La ADS este jale. Toate zestrea României gestionată de ADS este într-un Excel pe care oricine, fie din greșeala, fie din rea voință poate să îl modifice. Am întrebat la ADS care este suprafața administrată, cât este întabulată și cât este concesionată.

(...) Avem în administrare 319.390 hectare, întăbulate și cadastrate 111.643 hectare, deci o treime, concesionate 230.424 de hectare, iar 90.000 de hectare sunt în diferite stadii de arendă sau situația lor este necunoscută. Am văzut și redevențele. Ele sunt între 300 și 800 de kg de grâu/ha. Am întrebat și câte hectare au fost concesionate tinerilor fermieri și mi s-a răspuns: zero.

Terminăm analiza destul de repede, avem deocamdată date parțiale. Vreau să primesc raportul final și pe urmă anunțăm tot ce s-a găsit. O să vă transmitem exact de unde am pornit, pentru că, dacă vrem să facem strategii, trebuie să știm pe ce stăm", a subliniat Oros.