Ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș anunță declarații de presă pe tema apei cu clor din București5Foto© agerpres.ro

Ministrul Apelor și Pădurilor Ioan Deneș anunță declarații de presă pe tema apei cu clor din București

, 21 știri, 22 vizualizări

Apa brută furnizată de Administrația Bazinală Argeș-Vedea către Apa Nova s-a încadrat în limitele prevăzute de lege, a declarat, luni, ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș.

"Deși am transmis două comunicate clarificatoare privind calitatea apei brute furnizată de Administrația Bazinală Argeș-Vedea către operatorul Apa Nova, în care se arăta foarte clar că apa brută se încadra în prevederile stabilite prin lege, în speță HG 100/2002, în spațiul public anumite persoane continuă să acuze nefondat "Apele Române" și munca unor oameni care își fac datoria cu responsabilitate.

În situația de față, legată de apa brută furnizată de Apa Nova s-au prelevat probe la priza de apă de la Crivina în data de 28 ianuarie 2019, ora 11:00, conform programării. În urma analizelor în laborator, la indicatorul amoniu, valoarea înregistrată este 0,796 mg/l, iar limita recomandată este de 1 mg/l, iar limita maximă admisă este 1,5 mg/l.