Ministrul Culturii va fi audiat astăzi la Comisia de cultură, după protestele actorilor6Foto© stirileprotv.ro

Ministrul Culturii va fi audiat astăzi la Comisia de cultură, după protestele actorilor

, 20 știri, 12 vizualizări

Ministrul Culturii, Daniel Breaz, și managerul Muzeului Național de Istorie Naturală 'Grigore Antipa', Luis Ovidiu Popa, sunt invitați, marți, la audieri, la Comisia de cultură de la Camera Deputaților. Audierea va începe la ora 12,00, la Comisia de cultură, iar cei doi oficiali vor da răspunsuri legate de o suprafață de teren care aparține muzeului și pe care ar vrea să o preia ministerul.

Muzeul „Grigore Antipa“ a primit de la Ministerul Culturii o solicitarea de a răspunde unei adrese venite dinspre Secretariatul General al Guvernului, privind cedarea a 5.300 de metri pătrați din parcul Muzeului. Reprezentantii Muzeului Grigore Antipa au înaintat un răspuns către Ministerul Culturii, prin care spun că nu sunt de acord cu ideea înstrăinării a 45% din suprafața liberă a instituției.

Argumentele refuzului sunt legate de: calitatea de monument istoric a muzeului, apartenența la o zonă construită protejată, importanța spațiului verde din incinta instituției si nevoia de spațiu pentru activitățile muzeului.