Ministrul Educației: Dacă situația epidemiologică va fi dificilă, cursurile vor fi suspendate pentru 14 zile© stirileprotv.ro

Ministrul Educației: Dacă situația epidemiologică va fi dificilă, cursurile vor fi suspendate pentru 14 zile

, 6 știri, 51 vizualizări

Ministrul Educației, Monica Anisie, a declarat, miercuri, în legătură cu scenariile privind începerea școlii, că dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se stabilește ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile, scrie Agerpres.

"Ceea ce este foarte clar la acest moment este că începem școala și este foarte important pentru că ne dorim un învățământ de calitate, dar, în același timp, ne dorim ca toți elevii și profesorii să fie în siguranță la școală. Prin urmare, este important să luăm în calcul mai multe scenarii având în vedere și situația epidemiologică din fiecare localitate.

De fapt, vorbim despre scenariul 1, în care în localitate nu există un număr mare de îmbolnăviri; scenariul 2 în care există, dar putem să desfășurăm activitățile în unități de învățământ, iar dacă situația epidemiologică va fi una foarte dificilă, atunci se ia decizia ca pentru 14 zile să fie suspendate cursurile și să continue școala în sistem online", a spus Anisie la un post de televiziune, conform Agerpres.