Ministrul Educației, Ligia Deca, vrea orar decalat pentru elevii din Capitală ca să fie evitat traficul intens de dimineață© antena3.ro

Ministrul Educației, Ligia Deca, vrea orar decalat pentru elevii din Capitală ca să fie evitat traficul intens de dimineață

, 4 știri, 12 vizualizări

Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat că ar putea fi introdus orarul decalat pentru elevii din Capitală. Ministrul spune că în acest mod poate fi evitat traficul intens care se formează la ora începerii cursurilor.

„Cu siguranță, cred că ar fi o soluție bună să avem ore de începere diferite pentru unități de învățământ variate, pentru că este clar: presiunea pe infrastructura Bucureștiului este foarte mare. Acest lucru însă se poate întâmpla atunci când nu există presiune pe numărul de schimburi, pentru că altfel se ia în calcul toată perioada zilei disponibilă pentru a putea desfășura activități didactice.

Deci, da, am văzut în pandemie ce înseamnă faptul că aveam pauze la ore diferite sau ore de începere diferite și cred că această practică o putem prelua mai ales în municipiile mari, unde există deja un trafic și o aglomerație, în general, și pe mijloacele de transport foarte mare dimineața sau la orele de preluare ale elevilor”, a declarat ministrul pentru Observator.