Ministrul Finanțelor a anunțat care este target-ul său din 20245Foto© observatornews.ro

Ministrul Finanțelor a anunțat care este target-ul său din 2024

, 5 știri, 14 vizualizări

"Am dedicat anul 2024 unui concept inovativ, teoria celor trei de zero: zero impozite și taxe pentru contribuabili, este anul în care nu vom aduce modificări pe impozite și taxe pentru contribuabili; zero toleranță pentru evaziunea fiscală; zero toleranță pentru risipa banului public. În ianuarie voi pune în discuția coaliției trei subiecte importante: digitalizarea etapei a doua a cheltuirii banului public, reducerea birocrației în cheltuirea banului public și mecanismele moderne de gestionare a cheltuielilor publice.

Avem nevoie de finanțe publice moderne, puternice, avem nevoie de aceste lucruri pentru a asigura servicii publice de calitate, în folosul oamenilor. Avem nevoie de o fiscalitate corectă, predictibilă și cinstită în relația cu mediul de afaceri. Mediul de afaceri are nevoie de susținere pentru crearea de noi locuri de muncă și atragerea de investiții", a declarat Marcel Boloș, sâmbătă, într-o conferință de presă.

El a anunțat care este ținta sa pentru anul viitor în ceea ce privește veniturile la buget.

"Target-ul meu, ca ministru al Finanțelor, pentru anul 2024, este să ajungă ANAF-ul și Autoritatea Vamală Română la un plan de venituri mediu lunar de peste 40 de miliarde de lei. Acesta este targetul pe care l-am fixat și la care vor trebui să adere toți cei care lucrează în echipă cu mine", a precizat Marcel Boloș.