Ministrul Ionuț Stroe solicită ca statul să răscumpere Arenele BNR de la Banca Națională a României4Foto© libertatea.ro

Ministrul Ionuț Stroe solicită ca statul să răscumpere Arenele BNR de la Banca Națională a României

, 7 știri, 28 vizualizări

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a declarat, marți, într-o conferință de presă, că baza sportivă Arenele BNR trebuie răscumpărată de stat de la Banca Națională a României pentru a fi modernizată, el precizând că a discutat acest lucru cu premierul Ludovic Orban.

"Situația de la Arenele BNR se poate debloca printr-o discuție instituțională între Guvern, nu neapărat MTS pentru că nu avem resursele necesare, și Banca Națională. Eu nu am avut discuții cu domnul Isărescu, dar asta este soluția. Practic Arenele BNR sunt într-un stadiu de degradare și nu mai pot fi folosite, trebuie preluate, răscumpărate, pentru că BNR a făcut o investiție acolo.

Complexul acela se știe că a beneficiat la un moment de ample investiții din parte BNR, a fost făcut și stadion de fotbal, și arene de tenis. Deci Arenele trebuie preluate de stat, că e vorba despre MTS, de Primăria Generală a Capitalei, cineva trebuie să le administreze. Statul trebuie să demareze discuțiile pentru a rezolva această situație.