Ministrul Justiției anunță rezultate în lupta împotriva crimei organizate: Încep să cadă clanuri de interlopi7Foto© cotidianul.ro

Ministrul Justiției anunță rezultate în lupta împotriva crimei organizate: Încep să cadă clanuri de interlopi

, 18 știri, 31 vizualizări

"Am creat pe parcursul lunilor precedente un front instituțional împotriva crimei organizate. Începe să dea rezultate. Încep să cadă clanuri de interlopi. Se va continua până la capăt. În materie de justiție, trebuie să ai răbdare, până când proceduri și operațiuni sunt duse până la capăt.

E valabil în orice materie, în orice dosar, răbdare, până când procedurile ajung la final", a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, la deschiderea webinar-ului „Aplicații pe surse deschise: convergența investigării infracțiunilor cu privire la proprietatea intelectuală, crima organizată, trafic de persoane și sisteme informatice", organizat de Ambasada Statelor Unite la București, în colaborare cu Programul în Domeniul Criminalității Informatice și Proprietății Intelectuale (ICHIP) din cadrul Departamentului de Justiție al Statelor Unite, Departamentul de Stat al SUA, Interpol și IP Crime Investigators College.

Cătălin Predoiu a mai anunțat că, în lunile precedente, în colaborare cu Ambasada SUA, Ministerul Justiției a desfășurat un program intens de pregătire a procurorilor, polițiștilor și altor categorii de experți în materia combaterii spălării banilor, crimei organizate, traficului de persoane, criminalității informatice, dar și a recuperării bunurilor provenite din infracțiuni și a asistenței victimelor traficului de persoane.