Ministrul Mediului, după dezastrul găsit în Ocolul Silvic Ghimeș-Făget: Vreau să îi văd cu cătușe pe toți care fură din păduri2Foto© antena3.ro

Ministrul Mediului, după dezastrul găsit în Ocolul Silvic Ghimeș-Făget: Vreau să îi văd cu cătușe pe toți care fură din păduri

, 6 știri, 277 vizualizări

”Eu, ca ministru, fie cã vorbim de acest ocol, fie că vorbim de orice altă suprafață împădurită a României, vreau să îi văd cu cătușe la mâini pe toți cei care furã din pădurile private sau publice ale statului. Este de datoria noastră să păzim cât se poate de bine fondul forestier. Toți cei care se fac vinovați pentru furt, pentru abuz în serviciu sau pentru neglijență, să plătească în fața legii. Lupta cu cei care taie ilegal din pădurile României este în plinã desfășurare“, a declarat ministrul Costel Alexe.

Neregulile au fost sesizate de Garda Forestieră Suceava, care a început un control spre finalul lunii aprilie, constatând că administrare pădurilor s-a făcut defectuos și că există tăieri ilegale de lemn.

Aproximativ 22.000 de metri cubi, proveniți din doborâturi provocate de furtuni și vânt, au fost lăsați să putrezească. Lemnul căzut reprezintă un pericol pentru copacii rămași în picioare, din cauza unor gândaci care atacă scoarța, provocând uscarea.