Ministrul Mediului: Eu, ca ministru, îi vreau cu cătușe la mâini pe toți cei care taie ilegal pădurile României3Foto© romaniatv.net

Ministrul Mediului: Eu, ca ministru, îi vreau cu cătușe la mâini pe toți cei care taie ilegal pădurile României

, 7 știri, 75 vizualizări

Mesajul public pe care îl am pentru toți cetățenii României și pentru autoritățile statului este că îi vreau cu cătușe la mâini pe toți cei care taie ilegal, transportă ilegal sau fură din pădurile României, a avertizat, miercuri, într-o conferință de presă, ministrul propus al Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe.

„Mesajul public pe care îl am pentru toți cetățenii României, pentru autoritățile statului care sper să conlucreze cu cele ale Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, este că eu ca ministru îi vreau cu cătușe la mâini pe toți cei care taie ilegal, transportă ilegal sau fură din pădurile României. Nu ne mai permitem ca țară să avem astfel de practici care, evident, ne duc spre lumea a treia, în care ne defrișăm, ne tăiem ilegal pădurile în scopuri personale sau de grup”, a afirmat demnitarul.

Acesta a dezvăluit faptul că, în județul Maramureș, a fost defrișată o pădure ce se întindea pe o suprafață de 340 de hectare, într-o conlucrare comună cetățeni – autorități locale.