Ministrul Mediului vrea laboratoare mobile de măsurare a calității aerului© bzi.ro

Ministrul Mediului vrea laboratoare mobile de măsurare a calității aerului

, 4 știri, 52 vizualizări

Iașul ar urma să beneficieze de un laborator mobil de calitate a aerului. Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor a arătat că Agenția pentru Protecția Mediului va beneficia de un astfel de laborator în perioada următoare. Ministrul Costel Alexe a cerut autorităților locale din orașele cu probleme de calitate a aerului să implementeze cât mai repede proiecte ce țin de îmbunătățirea calității aerului.

„În acest an avem prinse finanțări pentru laboratoare mobile ce vor ajunge la Agenția pentru Protecția Mediului Iași și la cea de la Brașov, pentru a avea o calitate a aerului cât mai bună. Este important ca toate aceste măsuri asumate de autoritățile publice locale în aceste planuri legate de calitatea aerului să fie implementate cât mai repede.

Ei și-au asumat 2018-2022 și toți spun că le vor implementate până la acea dată. Este nevoie de intensificarea acestor activități, pentru că starea de sănătate a populației este afectată de la zi la zi”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.