Ministrul Sănătății anunță că în pat cu ucigașul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere2Foto© stirileprotv.ro

Ministrul Sănătății anunță că în pat cu ucigașul de la Spitalul de Psihiatrie Săpoca a mai fost pus un pacient, deși erau locuri libere

, 4 știri, 15 vizualizări

"Din păcate, așa cum am precizat, s-a produs un lung șir de eroari umane și reiterez ideea că tragedia putea fi evitată. Am spus că suntem sistemul și fiecare să respecte ce e în fișa postului.

De exemplu, se arată în fișa asistentei medicale că nu se lasă la îndemâna pacienților obiecte contondente, stativul nu trebuia să rămână niciodată într-un salon cu proleme psihice", a declarat Sorina Pintea.

"La 1.45 în noaptea de sâmbătă spre duminică a fost internat un bărbat, tot cu etilism, pus în pat cu Lungu Ștefan, în condițiile în care mai erau paturi libere. A fost pus în salonul 206, era la îndemână și atunci poate și-au spus. Doi oameni au fost puși în același pat, în condițiile în care erau paturi libere. Nota explicativă arată că doamna doctor spunea că în salonul cu supraveghere era multă lume. Mai era un pavilion la vilă, acolo se plătește legal 20 de lei pe zi, dar nu cred că era o problemă dacă era ținut o noapte"', a mai spus ministrul Sănătății.