Ministrul Transporturilor NU demisionează în cazul în care Km de autostradă promiși nu vor fi gata. Întrebările lui Răzvan Cuc© agerpres.ro

Ministrul Transporturilor NU demisionează în cazul în care Km de autostradă promiși nu vor fi gata. Întrebările lui Răzvan Cuc

, 5 știri, 16 vizualizări

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, și-a fixat drept obiectiv finalizarea a 100 de kilometri de autostradă în acest an, însă a arătat că nu-și va da demisia dacă ratează această țintă, întrucât lucrările depind și de starea vremii.

"Ca să elucidăm misterul cu numărul kilometrilor de autostradă, știți că la preluarea mandatului domnul Neaga (fostul director al CNAIR - n.r.) a avansat un număr de kilometri și i-am spus la acel moment că din punct de vedere administrativ voi face tot ce pot ca să finalizăm acel număr de kilometri, în care personal pot să spun că nu am crezut că vor fi finalizați 180 de kilometri, noi având în lucru undeva la 120 de kilometri", a spus Cuc, marți, într-o conferință de presă.

El a susținut că lucrările depind foarte mult de condițiile meteo.

"Eu, în momentul de față, la ce am evaluat și am discutat cu constructorii, vorbim de kilometri de autostradă care vor fi dați în trafic... Angajamente și-au luat toți că vor termina, dar acolo unde văd un progres fizic de 30%, cum e cazul lotului Chețani-Câmpia Turzii, acolo nu pot spune că se vor finaliza lucrările până la finele anului, și ar însemna că ne mințim reciproc și credem într-un nonsens. Asta i-am reproșat și domnului Neaga. Dânsul spunea: "Nu, că dacă terminăm structurile...", chiar dacă terminăm structurile, noi nu putem controla vremea", a precizat ministrul.