Mircea Lucescu o califica pe Dynamo Kiev in grupele Champions League32Foto1Video© onlinesport.ro

Mircea Lucescu o califica pe Dynamo Kiev in grupele Champions League

, 128 știri, 103 vizualizări

Antrenorul român Mircea Lucescu, la două luni de la instalare, a reușit să o califice pe Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor la fotbal, marți seara, după ce a vicecampioana Ucrainei a dispus de formația belgiană KAA Gent cu scorul de 3-0, la Kiev, în manșa secundă a play-off-ului. Dinamo Kiev s-a impus și în tur, cu 2-1.

Dinamo a câștigat prin golurile marcate de Buialski, De Pena și Gerson Rodrigues, ultimele două din lovituri de la 11 metri, dar a ratat și alte ocazii, având și o bară (Șaparenko), într-un meci în care nu a avut emoții. Gent și-a creat și ea o serie de ocazii, dar portarul Bușcean a fost imbatabil, salvând cel puțin 5-6 mingi clare de gol.

În grupe s-au mai calificat Ferencvaros, după o pauză de 25 de ani, și Olympiakos Pireu. Echipele învinse vor evolua în grupele Europa League. Rezultatele de marți: (+) Dinamo Kiev - KAA Gent 3-0 Au marcat: Vitali Buialski 10, Carlos De Pena 35 - penalty, Gerson Rodrigues 50 - penalty. În tur: 2-1. (+) Ferencvaros Budapesta - Molde FK 0-0 În tur: 3-3.