Moscova, atac furibund la Maia Sandu: ,,Politica ei este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich2Foto© observatornews.ro

Moscova, atac furibund la Maia Sandu: ,,Politica ei este comparabila cu experimentele celui de-al Treilea Reich

, 7 știri, 37 vizualizări

"În ceea ce o privește pe Sandu, știți, cred că este comparabil cu experimentele celui de-al Treilea Reich. Doar atunci și acolo au făcut experimente cu naționalitatea oamenilor, cu limba lor", a spus Zaharova. Purtătoarea de cuvânt a MAE rus a reamintit că literatura documentară și istoria descriu "cum cel de-al Treilea Reich i-a obligat pe lucrătorii de la ziare să folosească un alt font".

"Fontul ziarelor trebuia să corespundă tocmai acestei idei de arieni - arieni pur-sânge, ceea ce au inventat acolo: forma nasului, urechile, forma craniului, fruntea, amplasarea ochilor și așa mai departe. O categorisire clară a oamenilor. Bineînțeles, eugenia, care apoi a luat amploare", a subliniat Zaharova.

Făcând o paralelă cu politica celui de-al Treilea Reich, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe a escaladat și a subliniat că, în mod similar, Maia Sandu "a rescris oamenii la propriu, fără să-i întrebe, din nou după un șablon - a pus și încercuit trăsăturile care erau necesare, restul au fost tăiate, pictate și aruncate".