Mugur Isărescu are o bucurie3Foto© puterea.ro

Mugur Isărescu are o bucurie

, 10 știri, 20 vizualizări

Documentul semnalează că printre cele mai importante probleme cu care se confruntă firmele românești astăzi se numără costurile cu energia, schimbările climatice și tranziția verde, dar și că acestea manifestă un nivel mai ridicat de optimism decât media comunitară în privința disponibilității finanțării interne și externe. Conform sondajului BEI privind investițiile din 2023, companiile românești au manifestat o rezistență peste așteptări în fața încetinirii creșterii economice și prioritizează extinderea capacității de producție.

Sondajul BEI privind investițiile în 2023 relevă faptul că firmele românești au manifestat o reziliență peste așteptări în fața încetinirii creșterii economice și prioritizează extinderea capacității de producție. Analiza mai scoate în evidență că societățile din România sunt, în medie, relativ optimiste cu privire la intențiile lor de investiții, în ciuda înăspririi politicii monetare și a temperării creșterii economice.

Prezent la conferința dedicată rezultatelor sondajului BEI, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat că sondajul realizat anual de Banca Europeană de Investiții în rândul companiilor reprezintă o foarte utilă analiză de țară, ediția pentru 2023 fiind axată pe cele mai importante probleme cu care se confruntă și firmele românești, cum ar fi costurile energiei, schimbările climatice și tranziția verde.