Nadia Comăneci se implică într-o campanie umanitară pentru sportivii cu dizabilități2Foto© cotidianul.ro

Nadia Comăneci se implică într-o campanie umanitară pentru sportivii cu dizabilități

, 5 știri, 31 vizualizări

Fosta mare gimnastă Nadia Comăneci, ambasadoarea Fundației Special Olympics din România și membră a Comitetului Director Special Olympics International, a inițiat o campanie de strângere de fonduri pentru susținerea participării sportivilor cu dizabilități intelectuale din România la Jocurile Mondiale Special Olympics din Emiratele Arabe Unite, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Campania se derulează pe platforma de fundraising Galantom, sub sloganul 'Susțin participarea sportivilor cu dizabilități intelectuale la Jocurile Mondiale Special Olympics 2019!', și are ca țintă suma de 220.000 de lei (48.000 de euro), necesară acoperirii costurilor de transport și echipamente pentru cei 35 de sportivi care vor reprezenta România la cel mai important eveniment sportiv adresat persoanelor cu dizabilități intelectuale din lume.

'Sportivii speciali se antrenează acum pentru o nouă provocare. În 2019 ei se vor număra între cei 7.000 de sportivi cu dizabilități intelectuale care se vor întrece la Jocurile Mondiale Special Olympics de la Abu Dhabi. Vor fi văzuți de 500.000 de spectatori și aplaudați de o lume întreagă.