NASA va trimite prima femeie pe Lună în 2024 în cadrul misiunii Artemis3Foto© antena3.ro

NASA va trimite prima femeie pe Lună în 2024 în cadrul misiunii Artemis

, 8 știri, 16 vizualizări

Administratorul NASA, Jim Bridenstine, a declarat marți într-un eveniment difuzat pe internet că i-ar plăcea ca fiica sa, în vârstă de 11 ani, să se poată vedea în postura unei astronaute care va pleca pe Lună în 2024, precizând că în anii 1960 tinerii nu aveau acest tip de repere.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat luni pe contul său de Twitter reluarea zborurilor spre Lună și Marte. Bridenstine a evidențiat 'marele vot de încredere' pe care Administrația Trump a acordat-o NASA prin alocarea unei tranșe suplimentare de 1,6 miliarde de dolari. Responsabilul NASA a precizat că misiunea din 2024 va fi doar începutul și că scopul său este o prezență susținută pe Lună și trimiterea în fiecare an a unui echipaj. În iulie se vor sărbători 50 de ani de la sosirea primului om pe Luna la bordul misiunii Apollo 11.

În cadrul acestei misiuni, care a plecat de pe Terra la 16 iulie 1969 și a ajuns după patru zile pe Lună, Buzz Aldrin și Neil Armstrong, ambii astronauți americani, au făcut primii pași pe suprafața Lunii. În 2011, NASA a pus capăt zborurilor navetelor sale spațiale iar de atunci depinde de Rusia pentru a-și transporta astronauții pe Stația Spațială Internațională (ISS).