Neamțu: Vom relua demersurile de validare a referendumului privind un Parlament cu 300 de membri2Foto© agerpres.ro

Neamțu: Vom relua demersurile de validare a referendumului privind un Parlament cu 300 de membri

, 4 știri, 11 vizualizări

PMP va relua, în sesiunea parlamentară de toamnă, demersurile pentru transpunerea în practică a referendumului din urmă cu 10 ani privind un Parlament cu 200 de membri, a anunțat, joi, purtătorul de cuvânt al partidului, Mihail Neamțu. "Acum 10 ani, aproape 7 milioane de cetățeni români au cerut printr-un referendum un Parlament cu 300 de membri și clasa politică a dat cu flit.

Inițiativa parlamentară a lui Eugen Tomac (n.r. - cu aceeași cerință) a fost respinsă. (...) Noi credem că în această nouă sesiune parlamentară vom putea convinge mai mulți parlamentari că este momentul să restaurăm principiul suveranității poporului. Constituția spune că suveranitatea poporului se exprimă și prin referendum.

(...) În această toamnă vom relua demersurile de validare a referendumului care are deja 10 ani vechime și nu poate fi văzut doar ca un referendum consultativ", a afirmat Neamțu într-o conferință de presă. El a menționat că printre obiectivele PMP se numără alegerea primarilor în doua tururi de scrutin și eliminarea pensiilor speciale.