Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, măsuri pentru prevenirea transmiterii accelerate a noului coronavirus.© cancan.ro

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, măsuri pentru prevenirea transmiterii accelerate a noului coronavirus.

, 5 știri, 47 vizualizări

Nelu Tătaru, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a explicat, într-o intervenție la GÂNDUL LIVE, că o transmitere comunitară accelerată a noului coronavirus poate  duce la o creștere a numărului de cazuri de îmbolnăviri ce ar putea depăși posibilitatea sistemului medical de a o controla. Oficialul estimează apariția vârfului epidemic în a doua jumătate a lunii aprilie.(CITEȘTE ȘI: MEDICUL CARE A VINDECAT 15 ROMÂNI DE CORONAVIRUS ÎN TIMIȘOARA! SCHEMA DE TRATAMENT CARE A DAT ROADE)

”În acest moment avem o transmitere comunitară într-un ritm lent și și o creștere netă a numărului de cazuri, iar cazurile care se confirmă sunt, în majoritatea lor, 75%, cazuri asimptomatice sau cu o simptomatologie ușoară. Evoluția acestei pandemii, evoluția la nivelul României, ține foarte mult de identificarea acestor surse și în acest moment avem transmitere comunitară la celebrele cazuri Gerota, Parlament sau Valea Jiului, dar în marea lor majoritate sunt cazuri care vin din import, ca să spunem așa”, a declarat Nelu Tătaru, în emisiunea GÂNDUL LIVE.

„Acest registru al scenariului 3 în care ne aflăm este tocmai limitarea acestor mici focare de transmitere comunitară, precum și o întrerupere a confluării acestor mici focare. Confluarea micilor focare și transformarea lor într-un focar mediu sau mare înseamnă transmitere comunitară accelerată. O transmitere comunitară accelerată înseamnă și un vârf care se atinge într-un timp scurt și cu un număr de cazuri care depășește oarecum posibilitatea sistemului medical de a o ține în frâu”, a detaliat secretarul de stat în  Ministerul Sănătății.