Nelu Tătaru: Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu7Foto© romaniatv.net

Nelu Tătaru: Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu

, 17 știri, 48 vizualizări

„Noi avem în evaluare orice scenariu. Dar, din punctul meu de vedere, întâi trebuie să respectăm regulile și precauțiile. Haideți să gândim ce putem face ca să nu avem o creștere a numărului de cazuri, haideți să vedem ce putem face pentru a menține un platou după o lună grea și să avem și o pantă descendentă. Cred că ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu. Dar, din punctul meu de vedere și al Ministerului Sănătății, atâta timp cât suntem vigilenți, respectăm niște reguli, avem acțiuni concrete în unitățile sanitare ...”, a afirmat ministrul Sănătății.

Nelu Tătaru a adăugat că nu în spitale se tranșează această pandemie, ci înainte de a se ajunge la internările în spitale și că respectând regulile de prevenție, va fi și o transmitere comunitară scăzută.

Întrebat de jurnaliști dacă se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri de infectare cu COVID-19 după alegerile locale, ministrul a spus că "asumarea unui număr crescut de cazuri noi a fost făcută atunci când au fost aplicate măsuri de relaxare", fie că a fost vorba de redeschiderea restaurantelor, de revenirea din concedii, de aglomerarea transportului în comun, de redeschiderea teatrelor, a cinematografelor, începerea anului școlar, de o lună de campanie electorală și, acum, de aceste alegeri locale.

Nu suntem în valul doi al pandemiei de COVID. Suntem în a doua fază a primului val. Avem o lună dificilă
Nelu Tătaru,
Nelu Tătaru: “Nu suntem în valul doi al pandemiei de COVID. Suntem în…
Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu
Nelu Tătaru,
Nelu Tătaru: „Ține doar de noi dacă vom avea un lockdown sau nu”