Neymar, amendat pentru ca nu s-a prezentat la antrenamentele echipei PSG2Foto© bzi.ro

Neymar, amendat pentru ca nu s-a prezentat la antrenamentele echipei PSG

, 5 știri, 14 vizualizări

Atacantul Neymar va fi amendat cu 375.000 de euro pentru ca nu s-a prezentat la antrenamentele echipei PSG, informeaza marca.com. Neymar trebuia sa se prezinte, luni, la reluarea pregatirilor echipei pentru noul sezon, insa nu a facut-o. Gruparea pariziana a emis un comunicat, in a precizat ca jucatorul va fi sanctionat pentru absenta. Tatal lui Neymar a raspuns ca PSG stia de mult timp ca fiul sau nu se va prezenta la club, la 8 iulie, deoarece trebuie sa participe la unele actiuni ale Institutului Neymar din Brazilia, finantat chiar de gruparea franceza.

"Motivul absentei este cunsocut de un an, in cadrul actiunilor Institutului Neymar. Nu am putut sa le amanam si jucatorul se va prezenta la 15 iulie. Este simplu, nu e o polemica. PSG este la curent cu participarea la actiunilor institutului", a spus Neymar senior. Insa gruparea franceza a motivat sanctionarea fotbalistului prin faptul ca i s-a pus in vedere, in urma cu doua luni, obligatia de a se prezenta la club, la 8 iulie.

Suma de 375.000 de euro reprezinta un bonus pe care jucatorul urma sa-l primeasca in luna iulie. Este vorba de o clauza de buna purtare din contractul lui, care il obliga, printre altele, in schimbul sumei amintite, primite lunar, sa fie punctual, sa se antreneze la intensitate maxima, sa participe la activitati cu suporterii si cu mass-media. Toti jucatorii din lotul PSG au o astfel de clauza, insa suma din contractul lui Neymar este cea mai mare. De exemplu, in aceleasi conditii, capitanul Thiago Silva incaseaza numai 33.000 de euro.