Nicoleta Radu, Director General PAID: "Polița obligatorie este doar primul pas pentru asigurarea locuinței"3Foto© antena3.ro

Nicoleta Radu, Director General PAID: "Polița obligatorie este doar primul pas pentru asigurarea locuinței"

, 4 știri, 16 vizualizări

Dezastrele naturale din ultima perioadă au arătat nepăsarea autorităților dar și lipsa de informare a populației, doar 20% încheind o poliță de asigurare obligatorie pentru locuință.

"Protecția aceasta prin asigurare este, desigur, benefică atâta vreme cât România este o țară expusă riscurilor naturale de cutremur, alunecare de teren și inundație. Asigurarea obligatorie este numai primul pas în asigurarea locuinței. Desigur, pentru a avea o protecție totală ar trebui să avem atât asigurarea obligatorie, cât și o asigurare facultativă care să ne asigure locuința și pentru alte riscuri decât cele pe care noi le-am menționat și pentru valoarea întreagă a locuinței.

Ce poate fi făcut pentru a crește gradul de cuprindere este clar vorba de o lipsă de informare și de o lipsă de educație financiară la nivelul cetățenilor României și aici avem de lucru cu toții, de la societățile de asigurări, Autoritatea de Supraveghere Financiară, până la autoritățile locale și centrale. Fără o implicare și a autorităților locale și centrale în transmiterea mesajelor noastre către populație nu va fi chiar așa de ușor să pătrundem în mintea și sufletul oamenilor pentru a înțelege cât este de important a avea o asemenea protecție financiară", a explică Nicoleta Radu.