Nicușor Dan îi linștește pe bucureșteni: Sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade în casă4Foto© libertatea.ro

Nicușor Dan îi linștește pe bucureșteni: Sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade în casă

, 6 știri, 160 vizualizări

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat luni seara că în 15-20% dintre blocurile bucureștene furnizarea agentului termic se realizează sub parametri și că Termoenergetica a decis să nu crească presiunea, pentru a nu risca apariția unei avarii, potrivit Agerpres.

“Cu cât e presiunea mai mare, cu atât riscul de a avea o avarie e mai mare, pentru că e o presiune pe o rețea care este ciur. Dacă apare o avarie, o să ai 5-10-15 blocuri care nu o să aibă apă caldă o zi, o zi și jumătate, două. Și atunci, într-o zi foarte friguroasă cum este cea de azi, nu îți permiți acest risc. Și atunci, mai bine dai mai puțin, ca să nu ai riscul să produci o avarie.

(…) Între 15-20% din blocuri (au furnizare sub parametri, n.r.). (…) Am fi avut două alternative. Unu: să dăm la foarte mulți 22 de grade, cu riscul să apară o avarie și unii să aibă 10 grade sau să dăm unei părți din București 19 grade”, a spus Nicușor Dan la Digi24.