Nicușor Dan s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Mondiale pe tema finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi2Foto© money.ro

Nicușor Dan s-a întâlnit cu o delegație a Băncii Mondiale pe tema finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi

, 5 știri, 68 vizualizări

"Am primit la sediul Primăriei Capitalei vizita unei delegații a Băncii Mondiale pentru a discuta despre posibilitatea finanțării achiziției a 250 de tramvaie noi, suplimentare față de investițiile făcute până acum pentru modernizarea transportului public în comun. Echipa condusă de Shomik Raj Mehndiratta, manager administrativ în domeniul transportului pentru Europa și Asia Centrală, și-a manifestat interesul pentru a împrumuta primăria, urmând ca în perioada următoare să revină cu o solicitare de documente pentru a analiza propunerea noastră", a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Potrivit primarului Capitalei, toate tramvaiele noi vor avea echipamente moderne, vor beneficia de sistem de climatizare și vor fi accesibilizate pentru persoanele cu dizabilități.

În prezent, parcul circulant al STB are 521 de tramvaie, inclusiv vagoanele utilitare, iar dintre acestea aproape 70% au durata de exploatare depășită, mai menționează Nicușor Dan.