Noaptea Muzeelor 2019 | Linia de autobuz din Capitală care va circula până la 4 dimineața cu ocazia evenimentului2Foto© observator.tv

Noaptea Muzeelor 2019 | Linia de autobuz din Capitală care va circula până la 4 dimineața cu ocazia evenimentului

, 7 știri, 11 vizualizări

Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Românești, Muzeul Tablourilor în Mișcare, dar și Cel mai mic muzeu mobil sunt printre noile spații intrate în circuitul Noaptea Muzeelor, transmit organizatorii.

Inițiat de Ministerul Culturii și Comunicării din Franța, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor, evenimentul este organizat pe plan național de Rețeaua Națională de Muzeelor din România (RNMR), fiind așteptat cu mare interes în fiecare an. În circuitul muzeal bucureștean s-au înscris peste 50 de muzee și spații expoziționale neconvenționale, alături de alte entități culturale, iar activitățile propuse sunt extrem de variate, fiind adaptate tuturor vârstelor și intereselor culturale.

În acest an, există spații nou intrate în circuitul Nopții Muzeelor, printre care se numără Muzeul de Artă Recentă (MaRe), Muzeul Recordurilor Românești, Muzeul Tablourilor în Mișcare, oferit de Qreator, dar și Cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul Național de Cameră "Madrigal - Marin Constantin".