Noi colecții de artă românești pot fi admirate din întreaga lume pe Google Arts & Culture3Foto1Video© economie.hotnews.ro

Noi colecții de artă românești pot fi admirate din întreaga lume pe Google Arts & Culture

, 4 știri, 3 vizualizări

Ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer-Daniel Breaz, a salutat, marți, adăugarea de noi colecții ale unor instituții românești de artă pe platforma Google Arts & Culture, apreciind că aceasta reprezintă o prezentare frumoasă a României.

"Sunt foarte mulți iubitori de artă din multe colțuri ale lumii care niciodată n-ar putea să ajungă să vadă ce oferă România. Este o prezentare frumoasă a României, este ceea ce avem noi nevoie. Este modul în care ne vindem, pe lângă brandul de țară, și istoria, ne vindem și arta și cultura. Iar toate aceste lucruri sunt extraordinare. Noi, ca țară, de asta avem nevoie, pentru că avem ce să arătăm", a afirmat Breaz la eveniment prilejuit de adăugarea de noi colecții ale unor instituții românești de artă pe platforma Google Arts & Culture.

El a adăugat că, "în momentul în care cineva vine din afară și intră în contact cu ceea ce înseamnă România din punct de vedere fizic, nu doar virtual, prezentată de cele mai multe ori prin imagini denaturate sau afirmații greșit făcute și răutăcioase, își schimbă radical părerea despre ce înseamnă România".