Noi emisiuni de titluri de stat în lei și în euro3Foto© puterea.ro

Noi emisiuni de titluri de stat în lei și în euro

, 10 știri, 24 vizualizări

Ministerul Finanțelor lansează noi emisiuni de titluri de stat pentru populație în lei și în euro, în cadrul Programului Fidelis. Dobânda este de până la 6,85% pe an la lei și de 5% pentru titlurile în euro Donatorii de sânge beneficiază de o dobândă specială Pot beneficia de condițiile avantajoase ale noii emisiuni persoanele care fac dovada donării de sânge începând cu 1 iulie 2023.

Ministerul Finanțelor a precizat că tranșa dedicată donatorilor de sânge se va aplica pentru titlurile de stat emise în lei, cu scadența la un an, având o dobândă de 7%. Acesta reprezintă cea mai mare dobândă oferită în cadrul acestei ediții. De asemenea, un alt beneficiu oferit donatorilor este scăderea de 10 ori a pragului minim de subscriere de la 5.000 de lei la 500 lei.

Ediția FIDELIS începe luni, 8 aprilie. Ea va conține și emisiunile uzuale: titluri de stat în lei, cu scadențe de 1 an și 3 ani și dobânzi anuale de 6% și, respectiv, 6,85%, și titluri de stat în euro, cu scadențe de 1 an și 5 ani și dobânzi anuale de 4%, respectiv, 5%.