Noi obligații pentru producătorii de echipamente electrice și electronice2Foto© business24.ro

Noi obligații pentru producătorii de echipamente electrice și electronice

, 6 știri, 15 vizualizări

Deșeurile de echipamente electrice și electronice („DEEE”) cum ar fi computere, televizoare, frigidere și telefoane mobile sunt o parte din deșeurile cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană. Conform informațiilor publicate pe site-ul Comisiei Europene, acestea vor depăși cantitatea de 12 milioane de tone până în 2020.

Ca urmare a gestionării defectuoase a deșeurilor electrice și electronice, la începutul anului 2019, Comisia Europeană a transmis României o scrisoare de notificare oficială cu privire la deficiențele în adoptarea normelor UE privind DEEE, acesta fiind primul pas în cazul începerii procedurii de constatare a neîndeplinirii obligațiilor. Dacă România nu ia măsuri în acest sens, Comisia Europeană poate decide să trimită mai departe o notificare către Curtea Europeană de Justiție și să impună sancțiuni financiare semnificative.

În acest context, e important de reamintit companiilor că au rămas mai puțin de 3 luni până la intrarea în vigoare a contribuției pentru nerealizarea obligațiilor anuale de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice.