Noul fenomen care blochează construcția de autostrăzi în România. Autoritățile s-au reunit la Parlament pentru a căuta soluții5Foto© antena3.ro

Noul fenomen care blochează construcția de autostrăzi în România. Autoritățile s-au reunit la Parlament pentru a căuta soluții

, 5 știri, 68 vizualizări

"Categoric a fost identificat acest risc că nu o să putem să livrăm necesarul de roci exploatate, de materiale de construcții, pentru lucrări majore de infrastructură și construcții. Aici, am identificat foarte clar. Sunt necorelări legislative, deci trebuie să lucrăm la legea apelor, de exemplu, la legea minelor, să ne atingem de Codul Fiscal și de anumite chestiuni administrative.

Tot în aceeași ordine de idei, avem de-a face cu un fenomen: apariția concurenței neloiale. Care constă în faptul că au început exploatări ilegale, iar asta înseamnă că statul nu mai încasează bani, nici la bugetul de stat, nici la bugetele locale, dar fenomenul există. Pe de altă parte, pentru exploatările noi de roci de construcții, avizările sunt extrem de greoaie și pentru a începe o exploatare, de exemplu, pe un perimetru nou, ar putea să dureze până la opt ani, iar noi nu avem timp pentru așa ceva.

Ministerul Transporturilor a început masiv să facă investiții în infrastructură rutieră, în infrastructură de căi ferate. Este nevoie ca să putem livra, în șantierele românești, de resurse minerale românești", a declarat senatorul Antal Lorant, la Antena 3 CNN.