Noul Puma, SUV-ul care va fi produs la Craiova, la salonul auto de la Frankfurt alături de cele mai puternice vehicule electrificate Ford5Foto2Video© mediafax.ro

Noul Puma, SUV-ul care va fi produs la Craiova, la salonul auto de la Frankfurt alături de cele mai puternice vehicule electrificate Ford

, 12 știri, 20 vizualizări

Aceasta include noul Puma EcoBoost Hybrid, noile modele plug-in hybrid Explorer și Tourneo Custom și noua generație a SUV-ului Kuga - primul model Ford care este oferit în versiuni de propulsie mild-hybrid, full-hybrid și plug-in hybrid, relatează Ziarul Financiar.

În cursul acestui an, Ford a anunțat că fiecare model din gamă va include cel puțin o versiune electrificată - mild-hybrid, full-hybrid, plug-in hybrid sau full-electric - dezvoltând astfel una dintre cele mai complexe game dedicate clienților europeni. Compania va lansa 17 vehicule electrificate până în 2024, opt dintre acestea fiind prezentate în premieră în 2019.

Ford se așteaptă ca motorizările electrificate să reprezinte mai mult de jumătate din vânzările companiei până la finalul anului 2022, creând o rocadă între versiunile electrificate și cele convenționale benzină și diesel. Până în acel moment, compania se așteaptă ca vânzările totale de mașini electrificate depășească un milion de exemplare.