Nu se mai taie lemn din pădurile seculare. Ministrul Mediului anunță că pădurile mai vechi de 140 de ani vor fi protejate3Foto© rfi.ro

Nu se mai taie lemn din pădurile seculare. Ministrul Mediului anunță că pădurile mai vechi de 140 de ani vor fi protejate

, 10 știri, 55 vizualizări

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a anunțat, vineri, că a cerut Romsilva ca până în septembrie 2020 pădurile seculare să fie puse sub protecție pentru a fi conservate. În România au fost identificate peste 8.300 de păduri seculare, cele mai multe de fag și molid.

Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, a declarat, vineri, în timpul unei vizite pe care a făcut-o în pădurea seculară din zona Poieni – Schitul Duca din județul Iași, că în România sunt peste 100.000 de hectare de păduri seculare.

„Am luat o decizie națională: pădurile seculare din România ies din circuitul economic și intră sub protecție. Codrii seculari pe care îi avem vor fi protejați și păstrați pentru generațiile viitoare! Nu vreau să fim ultimii martori ai pădurilor seculare din România!