Numărul morților în Franța, din cauza Covid-19, ar putea fi mult mai mare decât în datele oficiale3Foto© stirileprotv.ro

Numărul morților în Franța, din cauza Covid-19, ar putea fi mult mai mare decât în datele oficiale

, 4 știri, 59 vizualizări

Numărul persoanelor care au murit în Franța din cauza coronavirusului este mult mai mare decât bilanțul zilnic anunțat de guvern, care nu îi ia în considerare decât pe cei decedați în spitale și nu îi include pe cei care mor acasă sau în aziluri, a avertizat miercuri președintele federației spitalelor, Frederic Valletoux, potrivit Reuters. "Știm numai datele oferite de spitale.

Creșterea înregistrată în datele oficiale este deja majoră, însă numerele absolute ar fi fără îndoială mult mai mari dacă am lua în considerare ce se întâmplă în aziluri, precum și persoanele care mor în locuințele lor", a declarat Frederic Valletoux la postul de radio France Info.

Franța a înregistrat 1.100 de morți în spitale de la declanșarea epidemiei de Covid-19, iar 2.516 pacienți se aflau marți seara la terapie intensivă, potrivit directorului general al Departamentului pentru Sănătate, Jerome Salmon, citat AFP.