O activistă de mediu din Uganda a fost ștearsă dintr-o fotografie în care apărea alături de Greta Thunberg la Davos2Foto1Video© adevarul.ro

O activistă de mediu din Uganda a fost ștearsă dintr-o fotografie în care apărea alături de Greta Thunberg la Davos

, 6 știri, 24 vizualizări

Fotografia fusese realizată vineri, când grupul participase la o conferință de presă din Davos, iar Nakate a fost decupată dintr-o versiune publicată de agenția de știri Associated Press.

Fata a reacționat pe Twitter la decizia publicației. „De ce m-ați scos din fotografie? Făceam parte din grup”. În continuare, Nakate a detaliat pe marginea unui subiect delicat - reducerea la tăcere a vocilor de culoare în conversațiile pe tema schimbărilor climatice - subliniind că persoanele la fel ca ea sunt cele mai vulnerabile la creșterea temperaturilor globale. „Africa produce cele mai puține emisii cu dioxid de carbon, dar tot suntem cei mai afectați de criza climatică ”, a spus ea.

David Ake, directorul de imagine Associated Press, a declarat pentru Buzzfeed Marea Britanie că fotograful a „decupat-o doar pe motive de compoziție”, crezând că o clădire din fundal ar putea „distrage atenția”.