O mare companie renunță să mai construiască o fabrică în România3Foto© adevarul.ro

O mare companie renunță să mai construiască o fabrică în România

, 8 știri, 21 vizualizări

Grupul german Bosch a renunțat la construcția fabricii de mașini de spălat pe care o plănuise la Simeria, județul Hunedoara, o investiție de 110 mil. euro.

„BSH Hausgeräte GmbH a decis să nu-și continue planurile pentru construcția unei fabrici de mașini de spălat în Simeria până la o nouă notificare. Din cauza condițiilor economice și a planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, producătorul de electrocasnice nu vede în prezent necesitatea unor capacități de producție noi suplimentare în Europa. BSH are o rețea de producție în Europa de 22 de fabrici care se pot adapta flexibil la cerințele în schimbare“, a spus pentru ZF Irenne Wagner, head of marketing la BSH Electrocasnice.

Planul inițial era ca lucrările de construcții pentru unitatea de producție să înceapă anul acesta, însă din cauza întârzierilor generate de accesul la ajutorul de stat de care aveau nevoie germanii demararea lucrărilor a fost amânată. Primele mașini de spălat ar fi trebuit să fie produse în noua fabrică în 2021.