O tânără diagnosticată cu Covid-19 din Covasna a născut gemeni. Care este starea lor de sănătate4Foto© cancan.ro

O tânără diagnosticată cu Covid-19 din Covasna a născut gemeni. Care este starea lor de sănătate

, 5 știri, 24 vizualizări

O tânără infectată cu COVID-19 a născut gemene la spitalul din Sfântu Gheorghe! Atât proaspăta mămică, dar și fiicele sale au fost testate pentru coronavirus, iar medicii au dezvăluit ce au descoperit când au primit rezultatele lor. Andras Nagy Robert, managerul instituției, a subliniat că, din informațiile pe care le are, acesta este primul caz din România în care o femeie diagnosticată COVID-19 a născut gemeni.

Diagnosticată cu noul coronavirus, o femeie de 23 de ani din orașul Baraolt a adus pe lume gemene. Micuțele prințese s-au născut la Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, unde mama lor a fost adusă în urmă cu o săptămână. Tot atunci, tânăra a fost confirmată pozitiv cu virusului SARS-CoV-2, și, potrivit protocoalelor valabile în această perioadă, a născut prin cezariană.

Doctorul Roșu Matyas, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe, a declarat că gemenele nu sunt infectate cu noul coronavirus. Aceasta nu este singura veste bună! Ultimele două teste consecutive făcute tinerei mame au ieșit negative, a mai spus specialistul. El a mai dezvăluit că, dacă nu vor apărea complicații, ele vor fi externate la începutul săptămânii viitoare, relatează Agerpres.