Oamenii de afaceri germani din România estimează că economia își va reveni după criza generată de coronavirus abia în 2022 sau mai târziu2Foto© stirileprotv.ro

Oamenii de afaceri germani din România estimează că economia își va reveni după criza generată de coronavirus abia în 2022 sau mai târziu

, 5 știri, 275 vizualizări

Informațiile reies dintr-un sondaj realizat de Camera de Comerț și Industrie Româno-Germană (AHK România) în luna octombrie 2020.

Chestionarul are în vedere atât evaluarea situației conjuncturale și situația companiilor, dar oferă și o privire de ansamblu asupra principalilor factori de risc economic din perspectiva companiilor, în general, dar și raportată la actuala criză.

"Situația generală a companiilor s-a înrăutățit, dar majoritatea companiilor germane din România văd totuși oportunitățile în criza actuală și acceptă provocările. Criza Corona are mai ales un rol de catalizator pentru schimbările structurale existente în toate sectoarele economice. Ritmul și presiunea pentru schimbare sunt în mod clar în creștere", este de părere Sebastian Metz, director general AHK România.