Obiceiuri pentru Babele din luna martie: Zilele în care aflăm cum ne merge tot anul, de ce copiii bolnavi sunt rebotezați3Foto© stirileprotv.ro

Obiceiuri pentru Babele din luna martie: Zilele în care aflăm cum ne merge tot anul, de ce copiii bolnavi sunt rebotezați

, 4 știri, 119 vizualizări

Conform credinței populare, legenda Babelor este asociată cu Baba Dochia, responsabilă de venirea iernii, care, începând cu 1 martie și până pe data de 9 martie, începe să-și lepede cojoacele, semn că vremea devine tot mai călduroasă.

Astfel, cea mai strașnică și capricioasă dintre toate babele este considerată BABA DOCHIA, care stă la cumpăna dintre iarnă și primăvară, dintre anul nou și anul vechi.

Acest obicei popular spune ca femeile trebuie sa isi aleaga o baba, adica o zi din perioada 1-9 martie, primele zile de primavara. In functie de cum va fi vremea in ziua respectiva, asa ii va merge si ei tot anul. Zilele senine si calduroase reprezinta fericirea, norocul, belsugul si implinirile, iar cele mohorate si friguroase semnifica neimplinirile, tristetea, dezamagirile si saracia. Vei afla putin mai tarziu cum se aleg babele si prin ce metode poti afla cum iti va merge pana la inceputul primaverii urmatoare.