Omar Hayssam rămâne în închisoare după ce i-a fost respinsă definitiv cererea de eliberare condiționată4Foto© romanialibera.ro

Omar Hayssam rămâne în închisoare după ce i-a fost respinsă definitiv cererea de eliberare condiționată

, 9 știri, 31 vizualizări

Tribunalul Dâmbovița a respins definitiv cererea de eliberare condiționată din închisoare depusă de sirianul Omar Hayssam, condamnat la aproape 24 de ani de închisoare în urma contopirii pedepselor în trei dosare, inclusiv cel al răpirii a trei jurnaliști în Irak, relatează Agerpres.

Decizia tribunalului este definitivă. Potrivit hotărârii magistraților, Hayssam poate face o nouă cerere de eliberare în luna octombrie.

Omar Hayssam a fost condamnat în anul 2014 la 23 de ani și patru luni de detenție în urma contopirii pedepselor din cele trei dosare în care fusese condamnat pentru terorism, înșelăciune și fraude, respectiv dosarul răpirii celor trei jurnaliști în Irak, dosarul înșelăciunii în cazul „Volvo” și cel al fraudelor din cauza „Foresta Nehoiu”. În martie 2005, jurnaliștii Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian au fost răpiți la Bagdad, iar o lună mai târziu, autoritățile române îl rețineau pe Omar Hayssam.