OMS: E dificil de stabilit originea coronavirusului2Foto© agerpres.ro

OMS: E dificil de stabilit originea coronavirusului

, 7 știri, 14 vizualizări

Emisarul special pentru coronavirus al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), David Nabarro, a recunoscut marți că originea virusului care a provocat pandemia de COVID-19 este greu de găsit, dar că se lucrează cu câteva ipoteze, transmite EFE.

''Găsirea originii virusului, când încerci să explici de unde provine o boală, este notoriu grea'', a declarat Nabarro la postul Radio 4 al BBC. ''Nu cunoaștem originea exactă a HIV (virusul SIDA), nu cunoaștem originea exactă a virusului care provoacă Ebola și ne va lua mult timp până vom descoperi originea exactă a (virusului care provoacă) COVID-19'', a adăugat expertul OMS în ajunul publicării de către organizație a unui raport privind pandemia.

David Nabarro a adăugat că OMS lucrează cu mai multe ipoteze, dar că această muncă necesită timp.

Potrivit mass media care au avut acces la un proiect al raportului, OMS va afirma că teoria cea mai probabilă a originii pandemiei este transmiterea SARS-CoV-2 de la lilieci la oameni prin intermediul unui alt animal, în timp ce ipoteza conform căreia virusul ar fi ''scăpat'' dintr-un laborator este în viziunea OMS ''extrem de improbabilă''. AGERPRES/(AS - autor: Gabriela Ionescu, editor: Tudor Martalogu, editor online: Gabriela Badea)