OMV Petrom a câștigat o licitație pentru explorarea de petrol offshore în Georgia2Foto© business24.ro

OMV Petrom a câștigat o licitație pentru explorarea de petrol offshore în Georgia

, 5 știri, 23 vizualizări

OMV Petrom anunță câștigarea unei licitații pentru explorarea de petrol offshore și precizează că perimetrul va fi concesionat oficial numai după negocierea unui contract de partajare a producției.

Compania a fost declarată câștigătoare a licitației internaționale deschise, organizată de Ministerul Economiei și Dezvoltării Durabile a Georgiei, pentru perimetrul II offshore, cu o suprafață totală de 5.282 de kilometri pătrați. OMV Petrom va obține drepturile de explorare țiței și gaze naturale în perimetrul II, amplasat în platoul continental și în zona economică offshore a Georgiei din Marea Neagră.

"Ne continuăm planurile de a ne extinde activitățile din upstream în regiunea Mării Negre. Aceasta este o altă etapă importantă, după semnarea unui contract pentru intrarea în licența de explorare Han Asparuh, în zona offshore a Bulgariei. Este o continuare firească a experienței noastre de peste 40 de ani în apele românești ale Mării Negre", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului, responsabil pentru activitatea de Upstream.