OMV Petrom a înlocuit camerele de cocsare de la rafinăria Petrobrazi2Foto1Video© money.ro

OMV Petrom a înlocuit camerele de cocsare de la rafinăria Petrobrazi

, 4 știri, 16 vizualizări

OMV Petrom (simbol bursier SNP), cea mai mare companie integrată de energie din Europa de Sud-Est, a finalizat cu succes înlocuirea celor patru camere de cocsare de la rafinăria Petrobrazi. Acestea joacă un rol esențial în procesul de rafinare, asigurând transformarea componentelor grele în produse superioare.

Noile instalații sunt proiectate să funcționeze la capacitate maximă timp de cel puțin două decenii. Investițiile pentru proiect s-au ridicat la aproximativ 70 milioane de euro, conform unui anunț făcut la Bursa de Valori București de producătorul de petrol și gaze.

„Prin înlocuirea camerelor de cocsare, îmbunătățim eficiența și siguranța operațiunilor noastre. Rafinăria Petrobrazi este pregătită să asigure în continuare carburanți de calitate pe piața românească și regională. Felicit echipa care a gestionat acest proiect complex și mă bucur că instalațiile sunt fabricate aici, în România”, spune Radu Căprău, membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Rafinare și Marketing.