Orban a anunțat finalizarea achiziției de măști sanitare pentru persoanele vulnerabile© antena3.ro

Orban a anunțat finalizarea achiziției de măști sanitare pentru persoanele vulnerabile

, 5 știri, 87 vizualizări

Prim-ministrul Ludovic Orban a anunțat, sâmbătă, că a fost finalizată achiziția de măști de protecție pentru persoanele aflate în situații financiare dificile și că acestea au fost trimise către DSP-urile din țară, care urmează să le distribuie beneficiarilor prin intermediul autorităților locale. Premierul atrage atenția primarilor să nu condiționeze politic distribuirea măștilor.

„Vreau să vă anunț că s-a finalizat achiziția de măști pentru cei 2.300.000 de beneficiari, persoane aflate în situație de vulnerabilitate. Aceste măști au fost predate către Direcțiile de Sănătate Publică, care urmează să le distribuie către cetățeni prin intermediul administrațiilor locale. Aici trag un semnal de alarmă către primari, să nu se apuce să-și facă campanie pe această temă.

Aceste măști sunt acordate pe baza unor anchete sociale, pe baza unor evaluări, cetățenii au dreptul să primească măștile și măștile respective trebuie să ajungă la oameni fără să fie vreo condiționare politică, că le trece prin cap PSD-iștilor să facă și chestii de-astea”, a afirmat prim-ministrul, sâmbătă după-amiază, la un miting electoral la care a participat alături de președintele USR Dan Barna, în Bacău.