Orban: Am făcut un sondaj, 83% dintre români vor să își petreacă concediul în România3Foto© libertatea.ro

Orban: Am făcut un sondaj, 83% dintre români vor să își petreacă concediul în România

, 7 știri, 120 vizualizări

Orban spune că nu doar turiștii români au avut parte un astfel de tratament la granița elenă.

„Nu suntem numai noi tratați așa (ținuți mai multe ore la graniță la intrarea în Grecia – n.r.), sunt tratați aproape toți cei care intră în Grecia. Se duc în concediu, sunt supuși unui triaj, să nu îi zicem epidemiologic, supuși unui tiraj, adică li se ia temperatura … și se creează efectiv blocaje

Ludovi OrbanȘeful Executivului a explicat că România a pornit demersurile diplomatice și încercăm să găsească o soluție, astfel încât să nu mai existe aceste blocaje și să nu mai piardă românii atâta timp în formalitățile pe care trebuie să le înregistreze la graniță.

„Eu chiar am participat la o cvadrilaterală cu premierul Greciei, cu premierul bulgar și cu președintele Serbiei în care ei ne invitau pe noi să ridicăm măsura izolării. Noi am ridicat măsura izolării după un criteriu pe care l-am stabilit, criteriul acesta va fi modificat, astăzi am decis să ne luăm după decizia Comisiei Europene în evaluarea celorlalte țări. Care sunt sub noi nu sunt sub restricție, care sunt peste noi ca nivel de infecție sunt sub restricție”, a spus Orban la B1 Tv.