Orban anunță audit pentru bugetari, dar și o creștere a salariului minim10Foto1Video© business24.ro

Orban anunță audit pentru bugetari, dar și o creștere a salariului minim

, 26 știri, 13 vizualizări

Guvernul va crește cu siguranță salariul minim brut pe țară de la 1 ianurie 2020 însă va lansa și o analiză pentru determinarea unei proceduri de stabilire a creșterii salariului minim, a precizat premierul Ludovic Orban în cadrul unei conferințe de presă la Ministerul Finanțelor Publice.

Întrebat dacă salariul minim pe economei va fi crescut de la 1 ianuarie 2020, prim-ministrul a spus: “Cu siguranță. Vom lansa procedura de stabilire a creșterii salariului minim. Evident în baza unei analize serioase pentru că propunerea de creștere a salariului minim să se bizuie pe indicatori economici obiectivi, să se realizeze pe realitatea din mediul privat și în mod evident, în cursul procedurii, vom consulta partenerii sociali”.

Realizarea unui raport cu privire la creșterea salariului minim ar fi fost externalizată de liberali, iar această procedură descrisă de Orban ar implica gândirea unui mecanism care să propună un calendar pentru creșterea salariului minim brut pe țară pe viitor în funcție de competitivitatea pe plan extern și local, de costurile cu forța de muncă din sectorul privat și de efectul asupra profitabilității companiilor.

Salariul minim va crește de anul viitor
Ludovic Orban,
Ludovic Orban: “Salariul minim va crește de anul viitor”
Va fi o creștere a salariului minim, lumea să stea liniștită
Ludovic Orban,
Premierul Ludovic Orban: „Va fi o creștere a salariului minim, lumea…