Orban, despre posibilitatea unui al treilea val de COVID-19: Facem eforturi constante pentru a ne pregăti© agerpres.ro

Orban, despre posibilitatea unui al treilea val de COVID-19: Facem eforturi constante pentru a ne pregăti

, 4 știri, 17 vizualizări

"Facem eforturi constante pentru a ne pregăti pentru a face față și mai bine. Practic, puteți vedea că am făcut progrese, sigur, nu pot să zic că sunt la nivelul nevoilor, dar am făcut progrese pe toate liniile și în materie de echipamente de protecție, de aparate de diagnosticare Real Time PCR.

Acum achiziționăm și 3 milioane de teste rapide pentru a fi folosite pentru personalul medical, pentru beneficiarii serviciilor din căminele cu vârstnici, cu persoane cu dizabilități, centre cu copii. Încercăm și aici să creștem capacitatea de testare cu noul tip de teste rapide.

În ceea ce privește creșterea capacității de tratare în secțiile de terapie intensivă, vedeți cu precizie că, deși nimeni nu ar fi crezut, astăzi există în terapie intensivă aproximativ 1.180 și ceva de pacienți care beneficiază de tratament medical și creștem în continuare capacitatea de tratare", a afirmat Orban, întrebat întrebat dacă România este pregătită pentru a face față unui al treilea val de îmbolnăviri, preconizat pentru primele luni ale anului viitor.