Orban: Ne gândim la o formă de șomaj tehnic pentru o anumită parte a sectorului bugetar26Foto1Video© revistapresei.hotnews.ro

Orban: Ne gândim la o formă de șomaj tehnic pentru o anumită parte a sectorului bugetar

, 75 știri, 50 vizualizări

Premierul Ludovic Orban a anunțat miercuri seara că Guvernul ia în calcul un mecanism referitor la luarea unor măsuri pentru anumite sectoare din sistemul public, menite să evite răspândirea coronavirusului, fiind totodată și o formă de șomaj tehnic, acesta urmând să fie finalizat sub forma unei ordonanțe de urgență.

"Pregătim o reglementare în domeniu (domeniul public - n.r.). Sunt zone publice care nu pot fi afectate, în care avem nevoie de fiecare efectiv, ba chiar avem nevoie de resurse umane suplimentare. Nu putem afecta zona de sănătate, care înseamnă spitale, direcții de sănătate publică, ambulanțe, unități primiri urgențe.

De asemenea, nu putem afecta zona Ministerului Afacerilor Interne, cu toate efectivele de jandarmi, de pompieri, de polițiști, nu putem afecta zona militară. De asemenea sunt mai greu de afectat zone ca, de exemplu, zona Ministerului Muncii și Protecției Sociale.