Pacientă din Timișoara, care a suferit arsuri mari după o explozie, internată în Viena. Transportul, pe cheltuiala rudelor© hotnews.ro

Pacientă din Timișoara, care a suferit arsuri mari după o explozie, internată în Viena. Transportul, pe cheltuiala rudelor

, 4 știri, 17 vizualizări

Un astfel de caz, al unei femei de 41 de ani, Mihaela Iacob, din Timișoara, a scos la iveală, că nici în prezent, România nu a construit o clinică pentru a-t trata pe marii arși, deși autoritățile au promis acest lucru încă de la cazul Colectiv.

Mihaela Iacob a fost victima unei explozii, provocate de o acumulare de gaze, fapt ce i-a produs arsuri pe o suprafață a corpului, mai mare de 50 la sută. La trei zile de la incident, Mihaela Iacob era tot în România, internată într-un salon comun, unde mai erau încă șase pacienți, asta după ce, în prealabil, a fost operată. Riscul unei infecții în cazul unui pacient cu asemenea răni este unul foarte mare, iar cazarea într-un salon comun, cu circuit normal, crește spre sută la sută acest risc.

Pe lângă probleme mari de sănătate pe care le are, Mihaela Iacob nu avea asigurare medicală, după ce a lucrat în Italia, până la finalul anului trecut, când a decis să se întoarcă în România. Din acest motiv, familia femeii spune că a fost obligată de Statul Român să plătească transportul cu ambulanța, de la Timișoara la Viena. Pacienta a ajuns la Viena și a fost internată într-un salon special.