Pâine cu aspect și proprietăți de carne, brevetată de Universitatea „Dunărea de Jos”7Foto© antena3.ro

Pâine cu aspect și proprietăți de carne, brevetată de Universitatea „Dunărea de Jos”

, 9 știri, 21 vizualizări

Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM) a acordat Universității "Dunărea de Jos" din Galați brevet de invenție pentru o pâine proteică, cu gust și proprietăți de carne, proiect la care a lucrat un colectiv de cadre didactice de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor.

Potrivit informațiilor făcute publice de Universitatea "Dunărea de Jos" Galați, autorii invenției sunt profesorii Floricel Cercel, Petru Alexe și Romulus Marian Burluc, care au plecat de la premisa că "pâinea normală este dezechilibrată în aminoacizi esențiali și au adăugat un concentrat proteic de proteine miofibrilare din carne (porc, vită, pasăre sau pește, extractul de proteine miofibrilare neavând nici gust, nici miros caracteristic)".

Procedeul de obținere a pâinii echilibrate nutrițional în proteine reprezintă o soluție de a aduce pâinea în limitele recomandate de Organizația Mondială a Sănătății, adică de a avea un conținut optim în aminoacizii esențiali, se precizează într-o postare pe pagina de Facebook a universității gălățene.